SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: 203058/013 | 1041 Budapest IV. ker., Görgey Artúr utca 26.

Intézmény logo

Budapesti Műszaki SzC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. márc. 21.


  • Beiskolázás

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Ideiglenes felvételi jegyzékek tagozati kódok szerint.

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Kedves 8. osztályos Tanulók, Tisztelt Szülők!

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak – a felvételi eljárás egy meghatározott szakaszában − lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell továbbítani a Hivatalba. A módosításra a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben van lehetőség 2024. április 8- 10. közötti időszakban a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon, azaz:

  • az általános iskola 8. évfolyamán tanulók, valamint azon 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, a módosítást a tanuló általános iskolájában végezhetik el,
  • a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezők, valamint azon 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akik egyénileg nyújtották be a felvételi dokumentumokat, az egyéni jelentkezés módjára vonatkozóan a Hivatal honlapján (oktatas.hu)
  • a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Tájékoztató felvételizőknek/A középfokú felvételi eljárás információi menüpont alatt – a jelentkezési időszakot megelőzően nyilvánosságra hozott módon végezhetik el.

A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak a programfelületen korábban már rögzített iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! A módosító tanulói adatlap kitöltésével és a Hivatal általi feldolgozásával a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Évről évre tapasztalható, hogy ebben az időszakban a jelentkezők egy része a bizonytalanabbnak ítélt iskolákat/tanulmányi területeket hátrébb, míg a biztosnak tűnő lehetőségeket előrébb sorolja. Ezen döntés meghozatala előtt célszerű megfontolni a következőket:

A jelentkezők rangsorolásának algoritmusa kizárja annak a lehetőségét, hogy egy intézmény adott tanulmányi területéről a jelentkező kiessen pusztán azért, mert a tanulmányi terület az általa meghatározott listának nem az elején szerepel. A jelentkező számára a módosítás lehetősége akkor lehet fontos, ha a felvételik során az egyes iskolákban szerzett tapasztalatai alapján esetleg megváltozott a saját felvételi elképzelése. Inkább más helyre szeretne elsősorban bejutni (és ha több helyre is felvennék, a saját választása, a tanulmányi területek között általa felállított sorrend lesz a döntő), illetve még inkább azért, mert lehetősége van olyan új tanulmányi területeket is megjelölni, amelyekbe a bejutás esélye nagyobb. A jelentkezők felvételi jegyzéke a módosító időszakban kiegészülhet tehát olyan tanulókkal, akik a megjelölt új tanulmányi területen az elért eredményük alapján a rangsorban előrébb szerepelnek, mint a normál jelentkezési időszakban megjelölt tanulmányi területeiken.

Ideiglenes felvételi jegyzékek tagozati kódok szerint:

1301 - Elektronika és elektrotechnika ágazat – magyar nyelvű
1302 - Elektronika és elektrotechnika ágazat – angol két tanítási nyelvű
1303 - Informatika és távközlés ágazat – magyar nyelvű
1304 - Informatika és távközlés ágazat – angol két tanítási nyelvű
1305 - Gépészeti ágazat – magyar nyelvű
1306 - Gépészeti ágazat – német két tanítási nyelvű
1307 - Gépészeti ágazat – angol két tanítási nyelvű
1308 - Specializált gép- és járműgyártás ágazat – magyar nyelvű
1309 - Orientációs év

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Országos német nyelvű civilizáció verseny 2024

Országos német nyelvű civilizáció verseny 2024

Iskolánk 2024. április 25-án részt vett az Országos német nyelvű civilizáció versenyen.

2024. máj. 8.


Rendkívüli pótfelvételi 2024

Rendkívüli pótfelvételi 2024

Rendkívüli pótfelvételi 2024

2024. máj. 6.


Kenguru matematika verseny 2024

Kenguru matematika verseny 2024

2024.március 21-én rendeztük iskolánkban az országos Kenguru matematika versenyt.

2024. máj. 2.



Partnereink

SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum


Budapesti Műszaki SzC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

1041 Budapest IV. ker., Görgey Artúr utca 26.

Telefon: +3613696755

E-mail: umszki@umszki.hu

OM azonosító: 203058/013

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2022/000114


2024Budapesti Műszaki SzC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum